ماهنامه بصیر

ماهنامه فرهنگی-سیاسی-اجتماعی پایگاه مقاومت بسیج شهداء شهرستان گیلان غرب- دهستان چله

ماهنامه بصیر

ماهنامه فرهنگی-سیاسی-اجتماعی پایگاه مقاومت بسیج شهداء شهرستان گیلان غرب- دهستان چله

اخبار ادبی و هنری

سیاه‌نمایی فرهنگی
به بهانه ادعای رئیس‌جمهور!
ادعای رئیس‌جمهور درباره امنیتی بودن فضای فرهنگی، با سیاه‌نمایی برخی شبه هنرمندان و قلم بدستان سکولار روبرو شد.
به گزارش خبرنگار کیهان، نویسندگان سکولار با استقبال از ادعای رئیس‌جمهور، فضای نشر را دچار انسداد توصیف کردند گویی که «هیچ» نویسنده‌ای طی سالهای گذشته «هیچ» اثری منتشر نکرده است!
بطور مثال «اصغر.س.آ» که چندین عنوان کتاب وی در دولتهای نهم و دهم به چاپ رسیده است، در ادعایی مضحک گفت:
«همه ما [نویسندگان و شاعران] ممنوع‌القلم هستیم!».
بی‌بی‌سی فارسی نیز در سایت خود به استقبال برخی از نویسندگان و شاعران دارای زاویه با نظام رفت و تلاش کرد که با استناد به سخنان دکتر روحانی، وجود خفقان در فضای نشر کتاب و در مجموع عرصه فرهنگ را به مخاطبان خود القاء نماید.
در همین حال یکی از نویسندگان به پاسخ نسبت به ادعای فضای امنیتی در عرصه فرهنگ برآمد.
محمدرضا سرشار گفت: این فضای امنیتی که می‌گویند باید اولا بگویند معنایش چیست و بعد هم مصادیقش را مشخص کنند. با این گزارش‌های کلی نمی‌توان چیزی را ثابت کرد. 


محمدرضا سرشار در گفت‌وگو با فارس درباره گزارش عملکرد وزارت ارشاد در حوزه کتاب و معاونت فرهنگی که روز چهارشنبه منتشر شد، درباره بندهایی از این گزارش گفت: تا آنجا که من می‌دانم در این کشور در هشت سال قبل هیچ نویسنده‌ای ممنوع‌القلم نبوده است. با تاسف شاهد هستیم نویسندگانی که سال‌ها از این کشور رفته‌اند، و همچنان با رکیک‌ترین سخنان راجع به بزرگترین شخصیت‌های مملکتی صحبت می‌کنند و کتاب‌هایشان به راحتی منتشر می‌شود که این هم از شگفتی‌های حکومت‌داری در روزگار ما است.
وی افزود: باید در این گزارش معلوم شود کدام نویسندگان ممنوع‌القلم بوده‌اند و طی کدام حکم و چه کسی این حکم را داده است. وزارت ارشاد ما همواره به اثر نگاه می‌کرده نه نویسنده. به خصوص درباره نویسندگان ایرانی این حکم صادق است و نویسنده ممنوع‌القلم معنایی ندارد.
رئیس انجمن قلم در مورد فضای امنیتی که در این بیانیه به آن اشاره شده بود، گفت: ما به عنوان کسی که در سال‌های گذشته به صورت مستقیم با وزارت ارشاد سر و کار داشتیم، هیچ فضای امنیتی ندیدیم. آنچه که انجام شد طبق قانون و در چارچوب قانون بوده و آنچه که اجرا شده اگر زیاد با گشاده‌دستی همراه نبوده، با تنگ‌نظری هم نبوده یعنی فراتر از قانون نرفته‌اند. حالا باید از صادرکنندگان خواست که مستنداتشان را درباره فضای امنیتی عرضه کنند.
فلسطین موضوع اصلی
کاریکاتورهای جشنواره هنر مقاومت
دبیر بخش کاریکاتور جشنواره جهانی هنر مقاومت، موضوع «فلسطین» را یکی از مهمترین موضوع‌های آثار ارسالی به این دوره جشنواره برشمرد و گفت: زبان بین‌المللی کاریکاتور در گسترش مفهوم مقاومت بسیار اثرگذار است.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی گفت: هنر مقاومت یک گستره جهانی را در برمی‌گیرد و به مفهوم عدالت و ظلم‌ستیزی در نقاط مختلف جهان دلالت دارد.
وی افزود: این رقابت هنری در دو بخش کاریکاتور چهره اشقیاء و موضوعی برگزار شد که در بخش موضوعی مفاهیمی چون مقاومت، استکبارستیزی، مبارزه با ظلم و ستم، پایداری و صبر و همچنین اشغال کشور فلسطین و مبارزات مردم آن مورد توجه قرار گرفت.
برنده جایزه بزرگ جشنواره ضد جنگ درباره تفاوت نگاه هنرمندان داخل و خارج در این رقابت گفت: از آنجا که کاریکاتور زبان بین‌المللی است، نوعی نزدیکی بین هنرمندان ایرانی و خارجی در ترسیم مفهوم مقاومت وجود دارد.
وی درباره احتمال برگزاری نمایشگاه از آثار این جشنواره در سایر کشورها اظهار داشت: این نمایشگاه به دلیل اینکه زبان بین‌المللی عمیق و قابل فهم کاریکاتور و همچنین مفهوم جهانی مقاومت را به معرض نمایش می‌گذارد، در صورت حمایت شدن از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی‌های فرهنگی ایران، می‌توان این نمایشگاه را در کشورهای دیگر برگزار کرد.
بنابر اعلام شجاعی طباطبایی، آثار هنرمندانی از کشورهای آلبانی، برزیل، چین، کلمبیا، کوبا، آلمان، هند، اندونزی، مقدونیه، روسیه، صربستان، سوریه، ترکیه، اکراین، اروگوئه و ازبکستان در این نمایشگاه به روی دیوار رفته است.
سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت آذر امسال توسط بنیاد فرهنگی روایت و انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس در 12 رشته گوناگون شامل نقاشی، طراحی و چاپ دستی، نگارگری، نقاشی، تصویرسازی، پوستر، عکاسی، کاریکاتور، طرح‌های حجمی، انیمیشن، هنرهای جدید- خط و مفهومی و پژوهش‌های علمی برگزار می‌شود.
این نمایشگاه تا 30 آذر در فرهنگستان هنر دایر است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد